U prostoru Glazbene škole Milka Kelemena u Orahovici, proveden je posljednji, odnosno glazbeni dio prekograničnog projekta pod nazivom ”CMC together II” – Odrastajmo zajedno uz kulturu, glazbu i sport”, a u kojem uz spomenutu glazbenu školu sudjeluje još Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić i Osnovna škola Kitaibel Pal iz mađarskog grada Harkanya.
Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 166.978€, a trajanje mu je do kraja tekuće godine, odnosno do 31. prosinca 2022.

Uvodno je goste i sve sudionike radionica, pozdravio ravnatelj Glazbene škole Milka Kelemena Antonio Brzica.

Izuzetno mi je drago vidjeti danas naše prijatelje i goste iz Mađarske, a isto tako vjerujem da svi s nestrpljenjem očekujete večerašnji Božićni koncert. Također se moram zahvaliti partnerima s kojima smo sudjelovali na ovom hvale vrijednom projektu i iskreno, u budućnosti se nadamo sličnim suradnjama, rekao je Brzica, a potom se obratio i ravnatelj Osnovne škole iz Harkanya.
Ovim putem bi pozdravio sve prisutne i sve one koji su radili na ovom uspješnom zajedničkom projektu. Već smo spomenuli kako s koncem tekuće godine završava ovaj projekt, a odmah mogu reći da smo otvoreni za novu suradnju. Ovaj projekt također je vrlo bitan i za stvaranje novih prijateljstava među vama učenicima, a isto tako zahvaljujem se svim kolegama koji su sve ovo vrijeme radili na projektu i bili dio njega, poručio je ravnatelj Plaszaner Jozsef.
Na koncu se obratila i Maja Škraba, ravnateljica orahovačke Osnovne škole, a koja je također jedan od sudionika spomenutog CMC together II projekta.

Od srca želim zahvaliti svim učiteljima, a koji su s puno ljubavi i volje pristupili svemu ovome. Kao što su rekli ravnatelji prije mene, voljela bi da se među nama rode neke nove kvalitetne ideje i da u skoro vrijeme počnemo raditi na novom zajedničkom projektu.