9. i 10. prosinca održao se Glazbeni susret u Harkanyu. Po dolasku u Harkany započelo je otvorenje susreta uz glazbene točke učenika obje Glazbene škole. Uz riječi dobrodošlice obratio se ravnatelj Osnovne škole Kitaibel Pal, Jozsef Levente Kiss, a nakon njega ravnateljica Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Maja Škraba, prepričavajući prošle susrete uz želju da ovi budu još bolji.

Prvi dan ovog susreta obilježio je veliki koncert učenika Glazbene škole Kitaibel Pal, Glazbene škole Milka Kelemena PO Orahovica te Školskog zbora Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić.
Središte Glazbenog susreta u Harkanyu je bilo predavanje profesora Gyula Nagy-a o povezivanju boja s glazbom. Profesor je pokazao kako primjerice spojiti lampice s klavijaturama kako bi svaki ton dobio svoju boju te kako bi se pri sviranju te boje pomiješale. Također je isto spojio s likovima koji su pomoću projektora projicirani na zidu. Tako se mogu prilikom sviranja klavijatura, bubnjeva ili nekog drugog glazbenog instrumenta gledati razni oblici i pokreti. Potom je uslijedila zajednička proba puhačkog orkestra OŠ Kitaibel Pal te tamburaša i učenika Glazbene škole iz Orahovice. Nakon zajedničke probe uslijedio je odlazak u obitelji. Učenici su sami razgledali grad Harkany gdje im je bilo organizirano besplatno klizanje u sklopu adventa.

Drugi dan se krenulo za Pečuh gdje se išlo u obilazak koncertne dvorane „Kodaly“. Koncertna dvorana, koja zaista zaslužuje sve epitete, nagrađena je i nagradom Dizajn godine interijera 2010. godine. Učenici i učitelji su mogli osjetiti dio bogatstva zvuka pjevajući na mjestu s kojeg su nastupali brojni svjetski glazbenici i orkestri. Pjevalo se svakakvih pjesama i skladbi. Čula se tu narodna mađarska pjesma, božićne pjesme, hrvatska himna i mnoge druge. Zatim se otišlo u obilazak tvornice Zsolnay koja je poznata po svojoj keramici i porculanu, a nakon nje u muzej igara i iluzije gdje se moglo isprobati nekoliko zanimljivosti. Primjerice: potapanje broda koristeći zrak, proizvodnja električne energije vozeći bicikl, stolni nogomet koristeći zračne puhalice, itd. Nakon Pečuha, uslijedio je povratak u Harkany, točnije na recepciju Harkany Spa, gdje se izveo zajednički završni koncert Božićnih pjesama.

Susret je bio zaključen evaluacijom programa i podjelom diploma svim učenicima i učiteljima koji su sudjelovali u projektu.