OŠ Kitaibel Pal, Harkany i OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica svoju suradnju započinju davne 1987. godine

Entuzijastica, učiteljica Blaženka Novotny, voditeljica orahovačkih izviđača upoznala se s voditeljicom pionira Sikloškog okruga, učiteljicom Đurđicom Radosnai, te su inicirale u svojim školama suradnju.
Prvo druženje orahovačkih i mađarskih učenika upriličeno je na međunarodnom susretu pionira u Sikondi (Komlo), 1987. Uz sudjelovanje učenika iz nekoliko mađarskih, bugarskih i finskih škola, posebna se povezanost rodila između naših dvaju skupina te je ta suradnja nastavljena desetljećima.

Osim zajedničkih tabora u Mađarskoj, učenici obaju škola, svako su ljeto provodile vrijeme i na izviđačkim logorovanjima na Jadranu, u Brodarici.
1989. ponovno je organiziran tabor za naše učenike na Balatonu, u mjestu Fonyodliget, gdje je sudjelovalo preko tisuću mađarskih učenika te jedini predstavnici iz inozemstva, učenici naše škole.
Na početku, druženja su se organizirala po dva puta godišnje, a kasnije smo se posjećivali prigodom dana škole.

Suradnju i druženje, na kratko vrijeme, prekinuo je Domovinski rat. Nakon rata, suradnja je ponovno uspostavljena te se nastavilo sa zajedničkim susretima.
Bez obzira na jezičnu barijeru, učenici su se povezali, kolektivi su se družili, a suradnja se temeljila na onome što je bio univerzalni jezik – glazba, plesne skupine i sportska natjecanja.
Upravo vođeni tom idejom, učitelji i ravnatelji dvaju škola, 2011. godine osmislili su projekt prekogranične suradnje pod nazivom CMS together.
Kroz šest učeničkih susreta (po tri sa svake strane granice) te simpozijem učitelja na Balatonu, objedinili smo ono što naše dvije škole povezuje, a to su kultura, glazba i sport.